Your address will show here +12 34 56 78
  • Text Hover
Onderzoekers kraken slimme kluis via USB-stick

Onderzoekers van het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Bishop Fox zijn erin geslaagd een "slimme kluis" van fabrikant Brinks met niets meer dan een USB-stick open te krijgen. Het probleem speelt in de CompuSafe Galileo van Brinks, die maximaal 240.000 dollar kan bevatten.

De kluis beschikt over een touchscreen en internetverbinding en draait op een embedded versie van Windows XP. Zodra er geld in de kluis wordt geplaatst wordt dit automatisch door een lezer gescand en bij het totaalbedrag opgeteld. Informatie over de inhoud van de kluis kan worden geprint en wordt dagelijks ook via internet naar Brinks gestuurd. De slimme kluis heeft ook een USB-poort voor technici en het maken van back-ups. De onderzoekers schreven een kwaadaardig script dat vanaf een aangesloten USB-stick automatisch wordt uitgevoerd.

Om de kluisdeur te openen hoeft de USB-stick alleen te worden aangesloten, waarna na een minuut de kluisdeur vanzelf opengaat. Hiervoor moet een aanvaller wel fysieke toegang tot de kluis hebben. Om sporen van de diefstal te wissen kan ook de database die bijhoudt hoeveel geld er in de kluis is worden aangepast. De kwetsbaarheid werd meer dan een jaar geleden aan Brinks gemeld, maar volgens de onderzoekers heeft het bedrijf de problemen nog altijd niet verholpen, zo laten ze aan Wired weten. De onderzoekers zullen hun aanval dit jaar tijdens de Def Con hackerconferentie in Las Vegas demonstreren.


bron: security.nl