Your address will show here +12 34 56 78
  • Text Hover
Onbeschoft uitzendbureau door hackers ontmaskerd

Een Belgisch uitzendbureau dat zich beledigend over sollicitanten uitlaat is door hackers ontmaskerd. De database van AGO-Interim, dat zowel in België als Frankrijk actief is, werd gestolen en bevat allerlei denigrerende teksten over sollicitanten. "Niets mee aan te vangen. Ziet er altijd dronken uit. Labiel persoon. Zit constant voor zich uit te staren. Duurt een uur eer ze zit, en nog een uur eer ze weer buiten is. Denk geen slecht persoon, maar er scheelt iets mee... nog altijd een loserke. Zit niets van fut in, heeft sinds juni vorig jaar geen werk meer gehad." Zo schrijft het uitzendbureau over Monica B.
Zowel de voornaam als achternaam van de sollicitanten staat in het bericht op Pastebin.com, alsmede rijksregisternummer, e-mailadres, adresgegevens en telefoonnummer. Pastebin.com is op dit moment onbereikbaar wegens netwerkproblemen bij de hostingprovider, waardoor het bericht alleen via Google is te bekijken.

Evaluatie
"Scheelt iets mee. Enorm zweten en hoesten. Drugs? Geen mobiliteit en geen plannen toe. Zelfs geen fiets. twijfels over zijn eerlijkheid ivm vroegere werkervaringen. zie referenties laatste werkgever. zeker niet te gebruiken, liegt over alles, is niet gemotiveerd om te werken", aldus een andere 'evaluatie'.
Vaak worden sollicitanten ook met NTG aangemerkt, wat volgens de aanvallers waarschijnlijk voor Niet Te Gebruiken (NTG) staat. In totaal zeggen de aanvallers 10.000 profielen van sollicitanten te hebben bemachtigd.

Chantage
Net als bij de hack van het Belgische Elantis, de dochter van de Belgische Dexia bank, eisen de hackers een 'idiotentaks' van AGO-Interim omdat het de website niet goed beveiligde. Hoeveel de idiotentaks bedraagt willen de aanvallers niet zeggen, maar het zou onder de 100.000 euro zijn.
"Als AGO-Interim ons deze belasting tijdig betaalt, zullen we de overige 9997 namen niet openbaren, alsmede de bijbehorende persoonlijke gegevens", stellen de aanvallers. Op de website van het uitzendbureau is niets over de aanval te vinden.


bron: security.nl