Your address will show here +12 34 56 78
  • Text Hover
Nederland hofleverancier cybercrime

Nederland vertegenwoordigt een prominente rol als het om de infrastructuur van cybercriminelen gaat, aldus een nieuw rapport van anti-virusbedrijf McAfee. Domeinen die met verdachte URL's worden geassocieerd bevinden zich voornamelijk in de Verenigde Staten en Nederland. Nederland is koploper in Europa als het gaat om servers die kwaadaardige content hosten.

Als het gaat om landen die phishing URL's hosten is Nederland derde, achter de Verenigde Staten en Hong Kong. Ook in de Top 6 van landen waar spam URL's worden gehost staat Nederland in het overzicht.

Statistiek
Net zoals de hoeveelheid spam per land verschilt, geldt dat ook voor botnets. Hoewel er geen statistiek van Nederland wordt gegeven, groeide het aantal 'botnet senders' in Nederland met 270%. Aangezien er geen concrete aantallen worden gegeven is het onduidelijk om hoeveel computers het gaat.

Wat betreft de vermelding van Nederland in de verschillende lijstjes geeft McAfee geen verklaring in het eerste kwartaalrapport van dit jaar, maar vaak wordt hiervoor de goede infrastructuur en de aanwezigheid van allerlei hostingbedrijven gegeven.


bron: security.nl
  • Text Hover