Your address will show here +12 34 56 78
  • Text Hover
Microsoft vereenvoudigt Bitlocker-beheer Windows

Om het gebruik van encryptie voor bedrijven te vereenvoudigen, heeft Microsoft een nieuwe bètaversie van de Microsoft BitLocker Administration and Monitoring (MBAM) tool gelanceerd. Bitlocker is de encryptiesoftware die in de zakelijke versies van Windows aanwezig is. Via MBAM kunnen gebruikers die bijvoorbeeld hun PIN zijn vergeten die zelf laten resetten. In de tweede bètaversie van MBAM is vooral de manier aangepast waarop Bitlocker met de Trusted Platform Module (TPM) communiceert.

Interface
De TPM moet de integriteit van het systeem waarborgen. Als Windows voor de eerste keer de TPM gebruikt kan dit in een reboot van het systeem resulteren en verschijnt er een gebruikersinterface. Vaak weten gebruikers niet wat ze met deze interface moeten, met als gevolg een telefoontje naar de helpdesk.

In andere gevallen werd de computer uitgeschakeld of de melding in de interface genegeerd, in de hoop dat die dan zou verdwijnen, zegt Microsoft's Stephen Rose.

In Windows 8 is nieuwe functionaliteit toegevoegd waardoor Windows de TPM volledig kan beheren, zonder herstart van het systeem of interactie van de gebruiker. Deze optie is nu via de nieuwe bètaversie te gebruiken. Daarnaast zijn in de nieuwe versie de compliance rapportages en het Dashboard aangepast.


bron: security.nl