Your address will show here +12 34 56 78
  • Text Hover
Meeste websites weten niet hoe ze gehackt zijn

Het grootste deel van de webmasters van wie de website is gehackt, heeft geen enkel idee hoe de aanvallers wisten binnen te komen. 63% weet niet wat de zwakke plek was, terwijl twintig procent de schuld aan onveilige en/of verouderde software geeft. Twaalf procent denkt dat malware de boosdoener is. Gestolen inloggegevens zouden in zes procent van de gevallen de oorzaak zijn, terwijl WiFi-gebruik door twee procent wordt genoemd.

De helft van de webmasters ontdekt dankzij de browser dat ze gehackt zijn. In het geval van een website die malware verspreidt of als phishingpagina wordt gebruikt, geeft de browser een waarschuwing. Collega's en vrienden blijken met 18% ook een belangrijke rol te spelen, net als beveiligingsbedrijven (10%).

Hoster
De cijfers zijn afkomstig van Commtouch, dat 600 webmasters interviewde. 46% wist de hack zelf ongedaan te maken, terwijl bij 26% de website nog steeds gehackt was op het moment dat men aan de enquête meedeed.

Twintig procent riep de hulp van een beveiligingsbedrijf in, terwijl 14% hulp bij de hostingprovider vond. Hoewel 46% het hostingbedrijf nooit over de hack inlichtte, is 28% toch van plan om mogelijk een andere hoster op te zoeken.


bron: security.nl