"Broncodelek betekent einde pcAnywhere"
De diefstal van broncode bij beveiligingsbedrijf Symantec, betekent het einde van pcAnywhere, nu hackers toegang tot alle 'sappige details' van het programma hebben. PcAnywhere is een programma waarmee gebruikers op afstand op een computer kunnen inloggen. In 2006 werd de broncode bij Symantec gestolen, die vervolgens in handen van Indiase hackers kwam.
Het InfoSec Institute analyseerde de broncode en ontdekte dat het hier niet om verouderde code gaat zoals Symantec steeds deed voorkomen. "Symantec probeerde het lek te bagatelliseren, door te zeggen dat het oude en niet meer gebruikte code was. De kernfunctionaliteit in het product was en is nog steeds gebaseerd op dezelfde code die al jaren gebruikt wordt", aldus de analyse.
Tussen de gelekte bestanden bevinden zich ook de ontwerpplannen voor versie 12.5, wat de huidige versie is. Daarin staan geen plannen om de code volledig te herzien en het aantal beschikbare ontwikkelaars is gelijk aan de voorgaande versie. "PcAnywhere 12.5 is een voortzetting van dezelfde oude code."
LiveUpdate
Nu hackers toegang tot alle "sappige details" hebben, is 'pcAnywhere nu pcEverywhere', zo grapt de auteur. Het broncodelek gaat echter verder dan alleen pcAnywhere. "We weten nu ook hoe hun LiveUpdate systeem werkt, met dank aan de architectuurplannen en volledige broncode, die ook door Symantec's huidige anti-virus producten wordt gebruikt." Exploits in de code zouden nu voor iedereen toegankelijk zijn.
Volgens de analyse is de kans op aanvallen klein, maar weten hackers altijd wel een manier te vinden. "Als je een bedrijf of een consument met pcAnywhere bent, is het verwijderen de enige manier om ervoor te zorgen dat je computer niet het risico loopt om gehackt te worden", zo besluit de analyse.
bron: security.nl