Your address will show here +12 34 56 78
  • Text Hover
Boze IT'er hackt defensiebedrijf via WiFi-netwerk

Een boze ontslagen werknemer van een Amerikaans defensiebedrijf, hackte zijn voormalige werkgever via open WiFi-netwerken bij populaire restaurantketens. David Palmer werd in 2009 ontslagen bij McLane Advanced Technologies, een bedrijf dat onder andere werkt voor het Amerikaanse ministerie van Defensie. De ex-werknemer was woedend omdat zijn voormalige werkgever hem niet wilde helpen bij het verkrijgen van een werkloosheidsuitkering. Palmer besloot vervolgens in de systemen van McLane in te breken en daar de salarisadministratie van een klant te verwijderen. Ook hackte hij een tweede klant van McLane.

"De enige reden voor het inloggen op deze servers was het veroorzaken van chaos voor McLane Advanced Technologies", aldus Palmer tijdens een verklaring. Werknemers van deze klanten konden vervolgens de server met het urenregistratiesysteem niet bereiken.

Backdoor
De boze IT'er gebruikte een "backdoor" gebruikersaccount dat hij net voor zijn ontslag had aangemaakt. Palmer bleek vanaf verschillende locaties op de systemen te hebben ingelogd, waaronder vanaf zijn eigen thuislocatie, maar ook bij verschillende restaurants. Onlangs probeerde een andere boze ontslagen werknemer zijn baas via een WiFi-netwerk bij McDonald's te hacken.


bron: security.nl