Your address will show here +12 34 56 78
  • Text Hover
Bedrijf sluit deuren nadat aanvaller alle data verwijdert 
Een provider die diensten aanbood waarmee organisaties projecten en softwareontwikkeling konden managen heeft de deuren gesloten nadat een aanvaller toegang tot de online infrastructuur kreeg en bijna alle data wist te verwijderen. Dat laat het bedrijf Code Spaces op de eigen website weten.
Code Spaces was een hostingprovider van Subversion en Git, twee versiebeheersystemen waarmee deelnemers aan een softwareproject bestanden kunnen wijzigen, opslaan en delen. Afgelopen dinsdag werd Code Spaces het doelwit van een DDoS-aanval. De persoon achter de aanval had ook toegang tot het Amazon EC beheerderspaneel gekregen, waarmee Code Spaces de online omgeving beheert die het bij Amazon afneemt. 
Daar had de aanvaller een aantal berichten achtergelaten, waarop Code Spaces contact met hem opnam. De aanvaller eiste een groot geldbedrag om de DDoS-aanvallen te stoppen. Nadat Code Spaces besefte dat de aanvaller ook toegang tot het beheerderspaneel had gekregen, werd er een onderzoek ingesteld en maatregelen genomen om de controle weer terug te krijgen en alle wachtwoorden te wijzigen.


Verwijderd
De aanvaller had hier rekening mee gehouden en had al een aantal back-uplogins gemaakt zodat hij toch toegang tot het beheerderspaneel bleef houden. Toen de aanvaller zag dat Code Spaces probeerde om het account terug te krijgen verwijderde hij allerlei data van het beheerderspaneel. Uiteindelijk kreeg Code Space het beheerderspaneel weer in handen, maar intussen had de aanvaller flink huisgehouden.
De meeste data, back-ups, machineconfiguraties en offsite back-ups waren geheel of gedeeltelijk verwijderd, waaronder alle Git-back-ups en snapshots van klanten.
Vanwege de omvang van de aanval stelt Code Spaces dat het nu niet meer kan doorgaan.
"De kosten om dit probleem op te lossen en de verwachte kosten voor het vergoeden van de klanten die zonder dienst zitten plaatst Code Spaces in een onomkeerbare positie, zowel financieel als wat betreft betrouwbaarheid", aldus een verklaring op de website. Het bedrijf zegt dan ook per direct de bedrijfsactiviteiten te hebben gestaakt en probeert nu klanten te helpen om de resterende data terug te krijgen.


bron: security.nl