Your address will show here +12 34 56 78
  • Text Hover
"Adware grootste dreiging voor Mac-gebruikers"

Gebruikers van Mac OS X hebben voornamelijk met adware te maken, zo blijkt uit cijfers van het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab. 64,7% van de top 20 meest gedetecteerde Mac-malware blijkt in de adware-categorie te vallen. Het gaat om ruim 90.000 detecties in een jaar tijd. De meeste detecties bevinden zich in de Verenigde Staten en Duitsland, gevolgd door Canada en Australië.

Het feit dat Mac-malware uitblijft, zeker in verhouding met het Windowsplatform, komt volgens Eugene Kaspersky door het kleine marktaandeel. Hoewel er 80 miljoen Mac-computers in omloop zijn, kunnen cybercriminelen een populatie van 1,5 miljard Windowsgebruikers aanvallen.
Voor de toekomst verwacht Kaspersky dat zodra het aandeel groot genoeg is, er eerst een aantal grote epidemieën zullen plaatsvinden met veel slachtoffers en grote financiële schade.

Dit zal worden gevolgd door een kettingreactie van virusschrijvers die elkaar zullen kopiëren om vervolgens massaal naar het platform over te stappen. De Russische virusbestrijder merkt op dat de echte situatie met de Mac lastig is in te schatten, omdat veel Mac-gebruikers geen virusscanner gebruiken en er zodoende ook geen gegevens beschikbaar zijn.

bron: security.nl